Voor 2021 staat een nieuwe reis op het programma: The FAR NORTH CLASSIC. Een 15 daagse rondreis door Schotland over vooral binnenwegen en langs veel bezienswaardigheden.

The Far North Classic is afgeleid van The Far North Railway Line, de noordelijkste spoorverbinding van Schotland die Inverness verbindt met de noordelijke Highlands.

Op vrijdag 4 juni 2021 wordt u aan het einde van de middag in IJmuiden verwacht om in te schepen op de nachtferry naar Newcastle.

Op dag 1 rijden wij, na aankomst op zaterdag morgen in Newcastle, langs de Hadrian Wall, over Gretna Green en door het Galloway Forest Park, naar het Riverside Lodge Hotel in Irvine aan de Firth of Clyde. In dit hotel staat ’s avonds het welkomstbuffet voor u klaar.

Op dag 2 rijden wij door het Clyde Muirshiel National Park, langs Glasgow en vervolgens door het Loch Lomond National Park, langs Stirling Castle, naar The Winnock Hotel in Drymen.

Op dag 3 rijden wij van Drymen naar het Bay Hotel in Oban aan de westkust. Hier zullen wij drie nachten verblijven. U bent op deze twee rustdagen in de gelegenheid om het schiereilanden Kintyre en eventueel Skye te bezoeken, een rit te maken met de Jacobite Train van Fort William naar Mallaig v.v., of de hoogste berg van de U.K., Ben Nevis, te beklimmen.

Indien u op dag 4 of 5 een rit met de Jacobite Train wilt maken dan is het, vanwege de grote interesse en het beperkte aantal plaatsen, noodzakelijk om vroegtijdig plaatsen te reserveren. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar  via de website www.westcoastrailways.co.uk. Eenmaal bestelde kaarten kunnen niet geretourneerd worden.

Op dag 6 rijden wij een gedeelte van de North Coast 500 route langs de Schotse noordwestkust naar het Royal Hotel/Harbour B&B in Ullapool. Afhankelijk van het aantal teams is het mogelijk dat wij daar gebruik moeten maken van twee hotels.

Op dag 7 rijden wij het tweede gedeelte van de West Coast 500, door de Schotse Hooglanden, noordwaarts richting Thurso. Wij zullen niet op het vaste land maar op Orkney overnachten. Dit betekent een ferryovertocht van 1½ uur tussen Scrabster – Stromness v.v. op respectievelijk dag 7 en dag 9.  Op dag 8 hebt u een rustdag op Orkney. Wij maken in Kirkwall gebruik van meerdere hotels.

Op dag 9 rijden wij na aankomst van de ferry in Scrabster door de ‘binnenlanden’ van de Highlands richting Wick en vervolgens Inverness,  om in het Craiglynne Hotel in Grantown-on-Spey te overnachten.. In dit hotel zullen wij ook twee nachten verblijven. Dit biedt u de mogelijkheid de WhiskyTrail te rijden.

Op dag 11 rijden wij met een flinke omweg via de oostkust van Schotland naar het Park Inn Hotel in Aberdeen.

Op dag 12 rijden wij van Aberdeen, door het Cairngorms National Park, langs Balmoral Castle, naar Hotel Fisher’s in Pitlochry.

Op dag 13 rijden wij naar het Moxy Edinburgh Fountainbridge Hotel. Hier verblijven wij weer twee nachten. Voldoende tijd om op de rustdag Edinburgh Castle, Scottish Whisky Experience of andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Hier hebben wij op de dag van aankomst het afscheidsdiner/buffet.

Op dag 15 rijden wij naar Newcastle en schepen aan het eind van de middag in op de nachtferry naar IJmuiden waar wij zondagmorgen aankomen.

  • Reisdata: vrijdag 4 juni 2021 vertrek ’s middags vanuit IJmuiden naar Newcastle; terugkomst in Nederland op zondag 20 juni ’s ochtends wederom in IJmuiden, dus 2x nachtboot.
  • De deelnemende auto’s moeten minimaal 25 jaar oud zijn.
  • Het minimum aantal deelnemende teams bedraagt 30; het maximum 35.
  • Technische keuring voorafgaand aan de rit en technische ondersteuning gedurende de reis.

De kosten zijn gebudgetteerd op € 2750 per persoon. Hierin zijn opgenomen het volledige reisprogramma, overnachtingen in tweepersoonskamers met ontbijt, 6x diner, (waarvan welkomstdiner in Irvine en slotdiner in Edinburgh), kosten van organisatie, kosten van technische ondersteuning, reisbegeleiding, rallysticker, route- en smoelenboek, , ferryovertochten IJmuiden – Newcastle v.v., Scrabster – Stromness (Orkney) v.v. en wegenkaart en reisgids Schotland.

Het inschrijfgeld is vastgesteld op € 275 per persoon. Het rekeningnummer is NL66 ABNA 0572 3514 61 t.n.v. Stichting Klassieke Automobiel Reizen. De vervaldagen van de tweede en derde termijn zijn respectievelijk: 1 januari 2021 (€ 1240 p.p.) en 1 maart 2021 (€ 1235 p.p.).

De definitieve reissom wordt begin 2021 vastgesteld als alle bedragen bekend zijn. De kosten van verzekeringen en brandstof zijn voor eigen rekening.

Er zijn voldoende deelnemers; de reis gaat in principe door. Wanneer het reisbureau in verband met het reisadvies van de overheid (code rood of oranje) de reis annuleert, krijgt u de betaalde termijnen van de reissom terug. Er is dus geen sprake van uitgave van een voucher of uitstel van de reis naar een later tijdstip.

Wij raden u aan altijd een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten.

Inschrijven is nu mogelijk

Hiervoor, of indien u informatie wenst, kunt u het contactadres op de website gebruiken of hier klikken.

De reisaankondiging zal ook in het Volvo Klassieker Magazine worden gepubliceerd.

Bepalend voor de volgorde van deelname is het tijdstip van ontvangst van het inschrijfgeld voor 2 personen. Het inschrijfformulier en de vrijwaringclausule krijgt u na aanmelding per mail toegestuurd.

Organisatieteam:

Theo Hoekstra & Martin Rooseboom

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden