GAAT U MEE NAAR NOORWEGEN IN JUNI 2024?

Een 16 daagse reis door het zuiden van Noorwegen! In Noorwegen vind je de mooiste fjorden, zoals de Sognefjord, Nordfjord en Geirangerfjord. Ook de Preikestolen trekken ieder jaar vele bezoekers. Tijdens een vakantie in Noorwegen reist de middernachtzon met je mee. In de zomermaanden blijft de zon in het noorden maar liefst 24 uur boven de horizon hangen.

Dag 1: de start van de reis is in Molfsee, 10 km ten zuiden van Kiel in Sleeswijk-Holstein. Wij treffen elkaar in Hotel Bärenkrug, Hamburger Chaussee 10, op vrijdag 31 mei 2024 voor een gezamenlijk diner.

Dag 2: zaterdag 1 juni, rijden wij ongeveer 10 km naar Kiel om de Color Line ferry naar Oslo te nemen.

Dag 3: zondag 2 juni, arriveren wij in Oslo. Nadat u de ferry hebt verlaten, rijdt u de eerste etappe naar Lillehammer.

Dag 4: maandag 3 juni rustdag Diverse autotochten in de omgeving zijn mogelijk: bijvoorbeeld naar Sjusjøen en/of Hornsjø. Wilt u niet rijden, maak dan een tocht met de stoomradarboot uit 1856 over het Mjøsasjø naar Hamar en met de trein terug naar Lillehammer.

Dag 5: dinsdag 4 juni rijden wij naar Oppdal over o.a. de Peer Gynt Vegen (tolweg), een prachtige onverharde bergweg over weidse hoogvlakten.

Dag 6: woensdag 5 juni vervolgen wij onze reis naar Molde met in deze etappe de Atlanterhavsvei opgenomen. Deze weg verbindt een groot aantal kleine eilandjes d.m.v. bruggen.

Dag 7: donderdag 6 juni rijden wij van Molde naar Loen. In deze etappe is de pasweg Trollstigen opgenomen.

Dag 8: vrijdag 7 juni rustdag in Loen. Veel mogelijkheden voor uitstapjes! Naar de Kjenndal-gletsjer, de Briksdal-gletsjer, naar Måløy (110 km). U rijdt dan over een 1224 meter lange en 42 meter hoge brug naar deze belangrijke vissershaven.

Dag 9: zaterdag 8 juni etappe van Loen naar Bergen, de tweede stad van Noorwegen.

Dag 10: zondag 9 juni rustdag.  Veel bezienswaardigheden: musea, kerken en niet te vergeten het aquarium. De Fløyenbaan, een tandwieltrein naar de top van de Fløyenberg.

Dag 11: maandag 10 juni etappe van Bergen naar Eidfjord aan de Hardangerfjord.

Dag 12: dinsdag 11 juni etappe van Eidfjord naar Vrådal.

Dag 13: woensdag 12 juni rustdag. U hebt de mogelijkheid een keus te maken uit diverse prachtige autoritten in de omgeving van Vrådal.

Dag 14: donderdag 13 juni. Wij rijden vandaag van Vrådal naar Oslo.

Dag 15: vrijdag 14 juni rustdag. Onze laatste dag in Noorwegen en gelegenheid de highlights van Oslo te zien.

Dag 16: zaterdag 15 juni overtocht van Oslo naar Kiel.

Dag 17: zondag 16 juni aankomst Kiel in de ochtend.

Uitgebreide informatie over de plaatsen waar wij overnachten en de omgeving waar wij doorheen zullen rijden vindt u op deze pagina (klik). De teamindeling kunt u hier (klik) vinden.

Onderstaande informatie kunnen wij nu geven:

  1. Reisdata: 31 mei t/m 16 juni 2024. De afstand NL – Mühbrook (D) en Kiel – NL worden op eigen gelegenheid afgelegd.
  2. De reissom bedraagt €2750 per persoon. Dit bedrag is inclusief alle overnachtingen in een 2-persoonskamer/buitenhut incl. ontbijt(buffet), veerboot Kiel – Oslo v.v., 8x diner(buffet) waarvan twee aan boord van de veerboot, technische ondersteuning van twee monteurs, route/smoelenboek, twee rallyschildjes en een autokeuring bij Volvo Nederland in Beesd.
  3. Het inschrijfgeld is vastgesteld op € 300 per persoon.
  4. De deelnemende auto’s moeten 25 jaar of ouder zijn.
  5. Het maximum aantal deelnemende teams bedraagt 25.
  6. Technische keuring in april 2024 bij Volvo Nederland in Beesd. Informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Wij bieden u de mogelijkheid tot inschrijven.

Hiervoor, of indien u informatie wenst, kunt u het contactadres op onze website www.klassiekeautomobielreizen.nl gebruiken.

Bepalend voor de volgorde van deelname is het tijdstip van ontvangst van het inschrijfgeld voor 2 personen. Na aanmelding wordt u het inschrijfformulier en de vrijwaringclausule per e-mail toegestuurd.

Als u zich alleen inschrijft dient u vóór 1 januari 2024 op te geven wie uw reispartner wordt. Hebt u op die datum geen reispartner dan wordt u op de reservelijst geplaatst.

Indien een team zich afmeldt wordt het inschrijfgeld niet terugbetaald. Restitutie van de tweede en derde termijn is afhankelijk van de coulance van het reisbureau.

Het organisatieteam Trollstigen Trail Classic,

Theo Hoekstra en Martin Rooseboom