Circuitum Hadriatico

CIRCUITUM HADRIATICO 2017

Cultuur en natuur en dit keer ook avontuur, goed verzorgd met de nadruk op gezelligheid, autorijden in een mooie omgeving en een ruime gelegenheid voor bezoek aan de vele bezienswaardigheden. Circuitum Hadriatico! Of wel een ‘rondje Adriatische Zee’. Een prachtige 21 daagse reis te beginnen op zondag 7 mei in Salzburg en dan van noord naar zuid door Italië, oversteek naar Griekenland en vervolgens via Albanië, Montenegro, Bosnië & Herzegovina, Kroatië en Slovenië terug naar Salzburg. Totaal ongeveer 3100 km, exclusief de heen- en terugreis naar en vanuit Salzburg (± 1850 km). We proberen de gemiddelde reisdagen qua kilometers iets korter te maken dan u gewend bent; maximaal 200 tot 250 km. Op dagen met grotere afstanden wordt er ook gebruik gemaakt van snel- en/of tolwegen om even te kunnen ‘opschieten’. Er zijn zeven rustdagen gepland. Natuurlijk zal er weer veel aandacht besteed worden aan toeristische aspecten die steden en landschap rondom de Adriatische Zee ons brengen.

REISPROGRAMMA

De reis voert vanuit Salzburg via Venetië

Venetie1

langs de oostkant van Italië naar de hak van de laars met o.a. de steden Ravenna, Termoli, en het Gargano National Park. In Bari maken we de oversteek per nachtboot naar Griekenland.

Gargano Coast

Vanuit Griekenland rijden wij naar Albanië, een onbekend bergachtig land met veel historische overblijfselen uit de Grieks/Romeinse tijd.

Tirana2

Het volgende land is Montenegro waar we zullen overnachten in Budva. Via de baai van Kotor rijden we naar Dubrovnik (Kroatië) met zijn prachtige oude stadscentrum.

Dubrovnik1

Via de oude kustweg rijden we even door Bosnië & Herzegovina om dan weer Kroatië binnen te rijden naar onze volgende stop in Split. Via Zadar en het Plitvice National Park gaat de route…

Waterfalls at Plitvicka Jezera National Park

… naar Ljubljana in Slovenië. De laatste dag rijden we via de Oostenrijkse autobahn terug naar Salzburg, waar we op zaterdag 27 mei arriveren.

Het voorlopige reisprogramma vindt u hier (klik). Het definitieve reisprogramma wordt in het najaar van 2016 vastgesteld.

De route wordt volgens het kaartleessysteem ‘ingetekende lijn’ uitgezet, met daarbij een beschrijving met, indien bekend, wegnummers. Het routeboek kan op verzoek voor gebruikers van een TomTom 500, 910 of Rider 400 routeplanner ook in digitale vorm verstrekt worden, of in pdf-formaat voor gebruik op een tablet of laptop.

DEELNEMERS

Deelname aan de Circuitum Hadriatico staat open voor eigenaren van klassieke auto’s met een bouwjaar van 1992 of ouder. Het maximaal aantal teams bedraagt 50, het minimum is 35. Bij aanmelding van minder dan 35 teams gaat de reis niet door. Beide deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

KOSTEN

De kosten zijn gebudgetteerd op € 2040 per persoon. Hierin zijn opgenomen het volledige reisprogramma, nachtboot, overnachtingen in tweepersoonskamers met ontbijt, 3x diner (welkomstdiner op 6 mei in Salzburg, traditioneel Albanees diner op 16 mei in Tirana, en slotdiner op 27 mei in Salzburg), kosten van organisatie, kosten van technische ondersteuning, reisbegeleiding, sticker, route- en smoelenboek en reisgids. Kosten van deelname aan eventuele excursies vallen buiten dit bestek.

De definitieve reissom wordt vastgesteld in het najaar van 2016 als alle bedragen bekend zijn. De kosten van verzekeringen, brandstof en tolgelden zijn voor eigen rekening. Betaling van de reissom geschiedt in drie termijnen. De eerste termijn is het inschrijfgeld en bedraagt € 240 per persoon. De tweede termijn ad € 900 p.p. vervalt per 1 december 2016, de derde termijn voor het resterende bedrag vervalt per 1 februari 2017. Het rekeningnummer waarop de reissom overgemaakt moet worden is NL66 ABNA 0572 3514 61 t.n.v. Stichting Klassieke Automobiel Reizen.

Bepalend voor de selectie van de teams is de volgorde van ontvangst van het inschrijfgeld.

Indien een team afzegt/annuleert wordt het inschrijfgeld niet terugbetaald! Terugbetaling van de tweede en derde termijn is afhankelijk van de coulance van het reisbureau.

TECHNIEK en VEILIGHEID

ALLE auto’s zullen van te voren worden gekeurd. Deze keuringen zullen plaatsvinden in maart 2017. Afgekeurde auto’s zullen na reparatie worden herkeurd. Echter, de conditie van de auto’s blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de deelnemers. Tijdens de reis zal ondersteuning van een techniekteam aanwezig zijn. Wij adviseren u een ANWB of KNAC reisverzekering af te sluiten, zodanig dat u, mocht het zich voordoen, verzekerd bent van repatriëring van uw voertuig.

INSCHRIJVING

Aanmelden kan bij Martin Rooseboom, E.J. Potgieterweg 51, 1851 CG Heiloo, of via het contactformulier op deze website. Het inschrijfformulier en de vrijwaringclausule zullen u na ontvangst van het inschrijfgeld worden toegestuurd.

Het KAR-organisatieteam:

Theo Hoekstra en Martin Rooseboom